"ПІДТРИМАЄМО СВОЇХ" - КОНЦЕРТНЫЙ ТУР ПО УКРАИНЕ
Сообщений 561 страница 570 из 642
Поделиться5622014-09-20 08:55:36
Анастасія Приходько гімн України
Поделиться5632014-09-21 13:24:16
Тур «Підтримаємо своїх» розпочав четверту фазу
Команда «Підтримаємо своїх» розпочала четверту фазу туру концертом у Білій Церкві. 13 вересня учасники всеукраїнського туру дали чотиригодинний концерт на стадіоні «Трудові Резерви». Цього разу учасники туру, серед яких Анастасія Приходько, Злата Огнєвич, Тоня Матвієнко, Марія Яремчук, Ярмак, Павло Табаков, гурти Пара Нормальних, Ray Band, Куку Шанель та Шпилясті Кобзарі, збирали гроші для 72-ї білоцерківської бригади. |
«Ми щиро дякуємо всім небайдужим, тим, хто перераховує гроші на підтримку нашого руху, - каже Віталій Пастух, музичний продюсер туру «Підтримаємо своїх, компанія «Євромедіа». - Перша ластівка четвертої фази - це саме концерт в Білій Церкві. Як і обіцяли ми розпочинаємо збір коштів на потреби військових від їхніх земляків. Тому цілком природно, що купивши за 50 гривень квиток кожен мешканець Білої Церкви, підтримав своїх в 72 бригаді».
На концерт «Підтримаємо своїх» прийшли кілька тисяч мешканців міста Біла Церква. У вишиванках, з жовто-блакитною символікою вони зустрічали артистів вигуками «Слава Україні!».
Розпочався захід із вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО хвилиною мовчання. Після чого на сцені з’явились гурт Куку Шанель. Павло Табаков заспівав пісню, присвячену «Небесній сотні». Тоня Матвієнко вийшла на сцену із прапором України. Настя Приходько замість пісні «Мамо» разом із глядачами виконала гімн України. А коли на сцену вийшов Ярмак, кількатисячний натовп зустрів його співаючи «Моя страна не упадет на колени». В цей час бійці із 72-ї бригади вийшли на сцену із прапором.
«Друзі, ви маємо брати автографи не в мене, - сказав Ярмак. – А в цих хлопців. Це вони герої України. Низький уклін вам. 72-й бригаді респект».
Продовжився концерт виступом гурту Пара Нормальних. Співачка Марія Яремчук разом із білоцерківцями заспівала імпровізовану композицію «БЦ - the Best». А молодий гурт Ray Band, який нещодавно підкорив членів журі «Х-Фактора», влаштував справжнє шоу. Злата Огнєвич зігріла усіх своєю щирістю. Завершився концерт виконанням гімну України.
До речі, у четвертій фазі туру до команди «Підтримаємо своїх» долучився гурт «Шпилясті Кобзарі». Один із учасників якого, Ярослав Джусь, входить у ТОП-23 українців, які посприяли й продовжують своєю діяльністю, здобутками та досягненнями сприяти формуванню позитивного іміджу країни у світі.
Нагадаємо, тур «Підтримаємо своїх» було створено, щоб підтримати бойовий дух українських воїнів та мирних мешканців Сходу, вже проїхав три фази.
Нагадаємо, на початку липня в рамках туру були організовані концерти у військових гарнізонах Гончарівське (5 липня), Десна (6 липня), в місті Ізюм (19 липня) та в польовому таборі Нацгвардії. Під час другої фази туру концерти відбулись в Одесі (25 липня), Миколаєві (26 липня), Херсоні (27 липня), Маріуполі (28 липня), Дніпропетровську (29, 30 липня). Виступи в цих містах пройшли у військових частинах, аеропортах, шпиталях, будинках офіцерів, на полігонах та центральних площах міст. У третій фазі учасники туру «Підтримаємо своїх» дали концерти для мирних мешканців міст Сватове, Кремінна, Сєвєродонецьк. А також виступили у Слов’янську для 95 аеромобільної бригади, у Краматорську в головному штабі АТО та в харківському військовому шпиталі.
Протягом туру «Підтримаємо своїх» встигли дати 17 концертів. До туру долучились такі артиcти
, як Марія Бурмака, Руслана, Zlata Ognevich, Мед Хедс, Ярмак, Анастасія Приходько, Марія Яремчук, Володимир Ткаченко, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Павло Табаков, Юлія Лорд , Дмитро Оскін, Геннадій Попенко, Ейва, Андрій Kishe, Горлиця-бенд, Марія Чеба, гурти Тарута, Куку Шанель, Ray Band, Без Обмежень та Пара Нормальних, Шпилясті Кобзарі.
Поделиться5642014-09-22 07:22:14
БО ВОНИ ТОГО ВАРТІ |
Я не впізнав у тендітній блідій дівчині в темних окулярах, що спинилася біля звукоапаратури, Настю Приходько. Жодного зіркового хизування — чорний топ, темні джинси, бейсболка... Вона зосередилася на чомусь у собі, і лише коли я нагадав про нашу минулу зустріч, стала привітною. Хоч відчув, що мене не згадала. Що ж, вона одна така серед низки українських поп-співачок, а журналістів біля неї під час двомісячного туру на підтримку наших військових АТО стало на порядок більше.
На підтримку 72-ї бригади та сімей загиблих
Концертний тур «Підтримаємо своїх» змінив східний вектор і завітав 13 вересня з благодійним концертом до Білої Церкви з нагоди Дня міста. Всі кошти від квитків вартістю 50 гривень підуть на підтримку 72-ї бригади та сімей загиблих в АТО.
Мене вразила кількість присутніх. Такого не було на торішньому безкоштовному для глядачів виступі Юрія Шевчука з «ДДТ». Серед п’яти тисяч, що зібралися на стадіоні «Трудові резерви», майоріли прапори, барвилися вишиванки, впадали в око різні національні фішки. Майже у кожному виступі лунало: «Слава Україні!». І стадіон не втомлювався щиро відповідати: «Героям слава!». Серед присутніх переважала молодь, але були й заповзяті дідусі та бабусі з онуками. Хлопців у камуфляжі було мало після всіх перипетій з їхньою багатостраждальною дивізією. Кілька відчайдушних молодиків вмостилися на даху багатоповерхівки — гуртожитку, що належав військовій частині, яку розформували недалекозорі державні діячі.
Тоня Матвієнко виступала з прапором, а потім передала його глядачам
Хтось з артистів виходив на майданчик у 30 містах, хтось у 17. На екрані кадри з Херсона змінювали епізоди про Маріуполь, показували співаків, волонтерів та воїнів. Особливо цікаво було бачити обличчя під українськими прапорами у визволених містах: Сватовому, Краматорську, Ясинуватій… Хотілося зрозуміти, наскільки щирі ті глядачі у підтримці української державності. Співаки виступали в шпиталях, у військових частинах, потрапляли під обстріли. Ведуча назвала ще одну мету концерту: «Ми хочемо добре провести час, і головне — безпечно». Якщо врахувати, що дівчина родом із Сєверодонецька і в неї рідні й досі там...
На концерті згодом виступила віце-консул Польщі Аліція Томашко. Вона польською привітала жителів з нагоди 982-ї річниці міста і побажала Україні миру.
Увесь стадіон підхопив Гімн України
«Шпилясті кобзарі» хуліганили на бандурах
Відкривала чотиригодинний концерт юна білоцерківчанка Настя — переможниця цьогорічного «Слов’янського базару». Молоді «Шпилясті кобзарі» хуліганили на бандурах: західні мелодії 1970—1980-х вони поклали на слова українських народних пісень. Репери виступили з патріотичними речівками і саркастичними речитативами щодо секс-меншин.
Тоня Матвієнко вийшла з прапором України. Заспівавши пісні з репертуару уславленої матері, передала прапор глядачам. Вона досі листується із солдатом, з яким познайомилася в зоні АТО. Тоня поділилася враженням від туру: «Тільки нині зрозуміла, що таке мир». У Краматорську співачка відчула дух війни, коли їхала на БТРі.
Марія Яремчук ще не має своїх шлягерів, однак має потужний голос і не шкодує його для стадіонного глядача. Вона зустріла на одному з концертів у зоні АТО знайомого з Яремчі, який змінив мирний фах на військовий.
Військовим теж сподобався концерт
Віталій Пастух, музичний продюсер проекту, розповів білоцерківчанам, що на Донбасі глядачі виявилися достатньо виховані, а от у Білій Церкві весь час намагаються звузити відстань до улюбленців публіки.
Хлопці з «Ріал-бенд» здивували словами: «Ми пацифісти і закликаємо вірити в добро. Це змінить світ». І заспівали: «Давай обнимемся, на войну нет времени».
Павло Табаков був на буремному Майдані. Він потужно виконав свою пісню «Небесну Сотню, Господи, прийми». На очах чутливих глядачів я побачив сльози. Артист тримав публіку і зі сцени, і коли спустився на травичку стадіону, щоб заспівати разом із глядачами пісні Івасюка. Але в музичних змаганнях більше участі не братиме. Наситився.
Маленька патріотка попросила Настю Приходько сфотографуватися з нею. Фото з архіву редакції
Завершувала чотиригодинний концерт кримчанка в недалекому минулому і учасниця торішнього Євробачення Злата Огневич. Їй не до виборів на малій батьківщині — вона сама скоро стане депутатом України, бо йде на вибори у п’ятірці Радикальної партії. До окупованого півострова не збирається.
Але центровою концерту стала Анастасія Приходько, яка відмовилася від концертів у Росії. На сцені в Білій Церкві вона постала яскравим лірико-героїчним лідером. Настя владно тримала зал і проголошувала менше банальностей, ніж інші. Глядач вимагав заспівати «Мамо». Настя відмовилася: «Я в 90 співатиму «Мамо». І заспівала «Групу крові» Віктора Цоя. З нею співав стадіон. Але наймасовішим стало акапельне виконання гімну.
ПІСЛЯМОВА. На концерті я відчув, що далеко не всі наші визнані зірки пройдуть своєрідну люстрацію сьогоденням — згаснуть зі своїми професійним голосом і вмілим заграванням із нами. Звісно, нема чого турбуватися Вакарчукові, який збирає 40 тисяч прихильників. А інші прориваються на сцену нічного клубу з боєм. У поп-музиці змінюється парадигма, бо змінюється запит суспільства.
ПРЯМА МОВА
Юрій МОСКАЛЕНКО,
координатор Білоцерківської
волонтерської групи:
— Ми надали організатору концерту Олександрові Ліневичу 40 фотографій з війни… Йому треба, а я поза політикою. Моє завдання — взути, одягнути і нагодувати бійців, які нині на передовій. У мене на Фейсбуці написано 42 пункти потреб солдатів. Їм не потрібно піднімати бойовий дух. Я вклоняюся цим добровольцям, що тримаються в напівоточенні. Пам’я?таю, приїжджала Марічка Бурмака до міста Ізюм за 50 км від передової. Такі концерти дають певний ефект, але вони особливо потрібні там, куди артисти фізично не можуть дійти. Я поважаю артистів, які підтримують волонтерський рух. Наприклад, хор Верьовки дасть благодійний виступ 25 вересня в палаці «Росава». Артисти відмовилися навіть від обіду, а палац взяв із нас три тисячі. Ну що ж, зняв зі своєї зарплатні…
Георгій-Григорій ПИЛИПЕНКО
для «Урядового кур’єра»
Поделиться5662014-09-24 21:10:31
OTV. Підтримаємо своїх. 29 07 14
Поделиться5672014-09-24 21:11:21
OTV. Підтримаємо своїх. 01 08 14
Поделиться5682014-09-24 21:12:13
OTV. Підтримаємо своїх. 18 09 14
Поделиться5692014-09-24 21:13:18
Марія Бурмака - про підтримку постраждалих із зони АТО
Поделиться5702014-09-25 07:18:57
Після кожного концерту артисти туру годинами підписували автографи та фотографувалися з усіма бажаючи-ми.