За рік "Океан Ельзи" дав 31 концерт (19.06.2015).

Заключний концерт туру під гаслом "20 років — разом!" гурт "Океан Ельзи" дав минулої суботи у Варшаві. Виступив у найбільшому польському клубі "Прогресія М'юзік Зон". На захід продали близько 2 тис. квитків. Тур розпочали торік 31 травня у Львові. За цей час зіграли 31 концерт.
Зал заповнений вщент. Глядачі повторюють рухи за солістом Святославом Вакарчуком. Підстрибують, співають частини його пісень.
Душно, люди час від часу виходять у хол. У дверях з'являється старша жінка. Говорить ламаною українською і російською.
— Мабуть, я найбільш літня людина на цьому концерті, — каже полька 70-річна Тереза Гампель. — Уперше почула пісню "Океан Ельзи" у фільмі "Брат". Дуже сподобалася. Пізніше купила їхній диск, також слухала в інтернеті. На концерт прийшла з дочкою та її подругою. Навчила їх любити цю музику. Я 50 років тому співала в українському хорі. З тих часів маю до України хороші почуття.
34-річний Максим Бабенко, стоматолог з окупованого бойовиками міста Макіївка Донецької області, живе і працює в Польщі сім років. Тримає на руках маленького сина. Обоє — у вишиванках.
— Я з Донецької області, але я ж українець, — каже. — На жаль, вдома зараз не буваю. Тому, як тільки хтось сюди приїжджає, намагаємося прийти на концерт. Це для мене — частинка України.
До розкладки із сувенірами виходить посол України в Польщі Андрій Дещиця, 49 років. Просить футболку. Розраховується і швидко залишає хол.
— Я — прихильник гурту і Святослава Вакарчука за його громадянську позицію, — пояснює на ходу.
Українка 17-річна Аліна Баландіна навчається в польському Любліні, тримає темний рушник:
— Після концерту я стою біля сцени і думаю: треба щось взяти на згадку. Кажу до працівників: "Вибачте мене, дайте щось від Вакарчука. Хоча б отой рушник!" І мені дали! Розповім про це всім знайомим.
Після концерту в залі співають гімн України.
http://vk.com/ocean_elzy?w=wall-25016515_299701/all
Автор: Сергій ПОКРОВСЬКИЙ